Як почати свій бізнес в 2021. Впевнені кроки до успіху.

15.03.2021 Категорія: Бізнес поради Час читання: 7 хв.
Як почати свій бізнес в 2021. Впевнені кроки до успіху.

Для відкриття бізнесу потрібно багато роботи. Але, не докладаючи зусиль, вам буде складно перетворити свою ідею в успішний бізнес.

Ми не хочемо відлякати вас від підприємництва. Ми просто хочемо, щоб все було реалістично, адже відкрити успішний бізнес в 2021 можливо. Це потребує часу, зусиль і, можливо, декількох невдач, але ви можете це зробити.

Як же почати свій бізнес в 2021 ...

Як же почати свій бізнес в 2021 ...

На цьому етапі вам може бути цікаво, з чого почати. Чи повинні ви працювати над назвою і логотипом своєї компанії або зайнятися структурою свого бізнесу?

Іноді буває складно зрозуміти, що потрібно робити. Але це нормально. Створення власного підприємства - це метод проб і помилок.

Але замість того, щоб бути перевантаженим усіма рішеннями і завданнями, які у вас є під рукою, є кроки, які ви можете зробити, щоб дати поштовх розвитку бізнесу. Давайте почнемо.

Визначте, чи хочете ви свій бізнес.

Перш ніж заглиблюватися в деталі вашого потенційного бізнесу, найкраще оцінити себе і свою ситуацію.

  1. Для чого вам потрібен власний бізнес?
  2. Які навички ви маєте?
  3. Яку послугу або товар ви хочете надати?
  4. Чим ви ризикуєте в разі провалу?

Зробили відповіді? Перевірте себе:

Якщо на 1-е питання ви відповіли "Хочу швидко багато грошей" або "Бізнес потрібен щоб друзям візитки показувати" - точно нічого не вийде.

Далі, подивіться на відповіді питань 2 і 3. Якщо відповіді не перетинаються - Ви плануєте займатися тим, в чому не сильно компетентні, а значить є дуже велика ймовірність провалу.

Ну і на рахунок питання 4 - якщо у відповідь Ви написали "Ризикую кредитними грошима" - рекомендуємо відмовитися від цієї ідеї. Кредити для бізнесу - це корисна річ але коли це готовий бізнес, а коли все тільки на стадії ідеї - намагайтеся розраховувати тільки на свої гроші.

Проведіть дослідження ринку.

Як тільки ви виберете бізнес, який відповідає вашим цілям та способу життя, саме час оцінити свою ідею. Хто купить ваш продукт або послугу? Хто конкурент? Цей процес допоможе врахувати ваші можливості і розмір ринку.

Про самостійне маркетингове дослідження ми вже писали в нашій статті.

Підтвердіть свою ідею.

Важливо перевірити свою ідею, послуги або продукти в польових умовах. Проводячи дослідження, знайдіть час, щоб поговорити зі своїми потенційними клієнтами. Уявіть їм концепцію, яку ви збираєтеся запустити, щоб оцінити інтерес, а також дізнайтеся, послугами яких конкурентів вони вже користуються і яку ціну вони готові заплатити.

Вам навіть не потрібно робити цей процес особисто. Замість цього ви можете:

Важливо встановити, який поріг вам потрібно досягти, і будьте готові змінити свою ідею або цільову аудиторію, якщо вона не спрацює так, як ви очікуєте.

Напишіть свій бізнес-план.

Напишіть свій бізнес-план.

Збираєтеся фінансувати підприємство самостійно або будете шукати інвестора, в будь-якому випадку знадобиться скласти бізнес-план. Склавши його, ви можете з'ясувати, скільки грошей знадобиться, щоб почати роботу; що потрібно, щоб зробити ваш бізнес прибутковим; що потрібно зробити, коли і куди ви прямуєте.

Зробіть свій бізнес легальним

Реєстрація бізнесу - це перший крок до його реалізації. Однак, не поспішайте, важливо дізнатися всі тонкощі різних бізнес-структур.

В ідеалі, можна попрацювати з адвокатом, і уточнити всі деталі. Це не та область, в якій варто помилятися. Вам також необхідно буде отримати відповідні ліцензії та дозволи на ведення бізнесу.

Також, потрібно буде вибрати назву компанії і вивчити доступність цієї назви.

Виберіть місцезнаходження вашої компанії.

Якщо вашому бізнесу потрібно місце на карті, ми розповімо на що варто звернути увагу при виборі.

Думаючи про те, де відкрити магазин, візьміть до уваги наступне:

  • Ціна. Чи можете ви реально дозволити собі бути там, де хочете? Якщо ні, продовжуйте шукати.
  • Видимість: чи зможуть люди легко вас знайти? Чи побачать вони ваші акції і пропозиції? Ви в центрі міста чи подалі? Як це вплине на вас?
  • Доступ до парковки або суспільного транспорту: чи можуть люди легко знайти вас за доступними варіантами парковки і маршрутами транспорту?
  • Розподіл конкурентів: чи багато близьких вам конкурентів? Ретельно подумайте, чи вигідно це для вашого бізнесу.
  • Місцеві, міські і державні правила і норми: вивчіть правила, переконайтеся, що немає обмежень, які обмежують вашу діяльність або будуть перешкоджати вашому магазину.

Чи потрібен бізнесу сайт?

Однозначно, ТАК. І перевірка 2020 роком це довела. Майже будь-який бізнес повинен бути присутнім в інтернеті.

Якщо у вас є ідея по створенню нового успішного проєкту - важливо розробити якісний сайт.

У 2021 році сайт можна створити самостійно. Для цього є безкоштовні і платні курси, але на них треба багато часу і все одно перші спроби будуть точно не кращої якості. Тому є сенс замовити розробку сайту. Це заощадить багато часу, який краще витратити на розвиток бізнесу.

А щоб сайт був ефективним джерелом продажів, до послуги створення сайту, рекомендуємо, налаштувати рекламу в Google - це надійний спосіб отримувати клієнтів вже з перших днів запуску проєкту.

Підготуйтеся до зростання.

Підготуйтеся до зростання.

Незалежно від того, починаєте ви свій перший або третій бізнес, очікуйте помилок. Це природно, і вчитися на помилках, теж корисно.

Найкраще, що ви можете зробити, щоб скористатися помилками, - це налаштувати процеси перевірки, які допоможуть вам приймати рішення.

Саме тут вступає в гру бізнес-план, над яким ви працювали.

Якщо у вас є актуальний план, ви можете призначити щомісячні оглядові зустрічі, щоб обговорити цифри, вашу стратегію і розробити прогнози на наступний місяць, квартал і рік. Це простий спосіб відстежувати ефективність і активно приймати рішення на основі реальних результатів. Таким чином, замість того, щоб реагувати на погані ситуації, ви готуєтеся до них і з упевненістю стикаєтеся з невизначеністю.

Висновки.

Почати бізнес в 2021 дуже реально, але якщо до цього завдання поставитися з великою відповідальністю. Адже в 2020 багато бізнесів закрилося, а багато примножили свої капітали. І при хорошому плануванні, надійних партнерах і перевірених ідеях - все вийде навіть краще ніж ви очікуєте.