Сім причин демотивації співробітників

25.05.2021 Категорія: Бізнес поради Час читання: 5 хв.
Сім причин демотивації співробітників

Як роботодавець, ви несете певну відповідальність за мотивацію і благополуччя своїх співробітників. Щоб команда працювала максимально ефективно, всі її члени повинні бути повністю залучені і віддані справі. Важливо розуміти, що насправді рухає мотивацією людини.

Дуже важливо прислухатися до потреб своїх співробітників і реагувати на них, щоб забезпечити високий рівень залученості всієї компанії. Раннє виявлення попереджувальних ознак демотивації і швидке їх усунення може допомогти стимулювати задоволеність співробітників і утримання талантів.

Якщо ви побоюєтеся, що у когось з ваших співробітників може бути відсутня мотивація, ось кілька поширених причин, які можуть бути в корені проблеми.

1. Відсутність кар'єрного бачення

У більшості випадків гроші - це всього лише частина мотивації співробітника. Більшість людей хочуть мати чіткі кар'єрні цілі, щоб відчувати, що в їх організації є прогрес. Бачення кар'єри може бути корисним процесом при постановці чітких довгострокових цілей для співробітника, щоб він міг активно працювати для досягнення прогнозованих результатів.

2. Відсутність гарантій зайнятості

Виходячи з вищевикладеного, відсутність кар'єрного бачення може викликати почуття незахищеності. Всі співробітники хочуть відчувати безпеку і довголіття на своїх посадах, і роботодавець повинен сприяти цьому за допомогою регулярних інструктажів та постановки цілей.

3. Почуття недооцінки

Якщо співробітник відчуває, що його зусилля не визнаються або НЕ цінуються, йому незабаром починає не вистачати енергії та відданості своїй ролі. Важливо відзначати успіхи і віддавати належне там, де це необхідно. Постарайтеся переконатися, що досягнення винагороджуються - навіть якщо це просто поплескування по спині.

4. Немає можливостей для розвитку

Регулярні можливості навчання та розвитку можуть допомогти підвищити мотивацію і залучення співробітників. Більшість співробітників будуть цінувати постійний потенціал навчання і почуття, що вони розширюють і поліпшують свої навички і знання. Якщо робоче місце здається не прогресивним і нудним, рівень мотивації ваших співробітників скоро знизиться. Регулярно отримуйте зворотний зв'язок від своєї команди, щоб побачити, де можна було б краще розмістити і оцінити можливості підвищення кваліфікації або розвитку.

5. Погане керівництво

Ефективне керівництво - важливий фактор мотивації ваших співробітників. Якщо сильне керівництво відсутнє або негативно позначається на світогляді команди, деякі співробітники можуть почати відчувати себе деморалізованими. Лідери повинні мати гнучкий, інклюзивний підхід до управління командою, вселяючи впевненість і зосередженість через чітке спілкування. Якщо конкретна команда або людина відчувають брак мотивації у вашому бізнесі, це може бути пов'язано з відсутністю хорошого управління.

6. Конфлікт

Конфлікти на робочому місці дуже шкідливі. Здорові дискусії часто бувають продуктивними, але важливо стежити за будь-яким залякуванням на робочому місці. Деякі співробітники можуть бути стурбовані тим, що повідомляють про проблеми, пов'язані з колегою, - в цьому випадку анонімне опитування співробітників може допомогти виявити проблемні області.

7. Нереалістичне робоче навантаження

Важливо стежити за очікуваннями і вимогами, які пред'являються вашим співробітникам. Якщо хтось відчуває себе перевантаженим великим, неможливим робочим навантаженням, він незабаром може розчаруватися, піддатися стресу і втратити мотивацію. Точно так же, якщо у співробітника занадто легке або недостатньо різноманітне робоче навантаження, він може швидко втратити інтерес.

А як мотивувати своїх працівників, читайте в нашій наступній статті.

Підписуйтесь і отримуйте повідомлення про нові бізнес поради.