Як привести клієнтів в ваш інтернет-магазин: 5 основних способів

23.04.2021 Категорія: Бізнес поради Час читання: 3 хв.
Як привести клієнтів в ваш інтернет-магазин: 5 основних способів

Неважливо, є вже у вас інтернет-магазин або ви тільки починаєте свою роботу з електронною комерцією - ви не досягнете успіху, якщо не зможете залучити клієнтів в свій електронний бізнес.

Звичайно, це звучить легше, ніж зробити - залучення користувачів для інтернет-магазину може бути дійсно складним і трудомістким.

Щоб спростити цей процес, ми перерахували для вас 5 найбільш ефективних способів, які допоможуть отримати багато трафіку, не витрачаючи величезний бюджет.

1. Гарний магазин

Перше, що вам потрібно зробити, це запитати себе, чи привабливий ваш сайт.

Дизайн інтернет-магазину має вирішальне значення, тому що, якщо він недостатньо хороший, покупці просто підуть. Ви повинні знати, що рішення про покупку зазвичай приймається через 3 секунди на вашому веб-сайті, так що це перше враження, яке має значення. Якщо покупцям це не подобається, вони нічого не куплять і ніколи не повернуться.

Адже покупці, які мають на вибір тисячі інтернет-магазинів, виберуть той, чий дизайн найбільш сучасний і естетичний. І причина цього проста: гарний магазин вважається більш надійним і заслуговує довіри.

2. Активність у соціальних мережах

Соціальні мережі - один з каналів безкоштовного просування. Звичайно, якщо ви публікуєте рекламу в мережах, ви платите, але сама присутність безкоштовна.

І це теж може принести багато користі!

Ключ до успіху в соціальних мережах - це чудовий контент. Ви повинні бути цікавим і видатним, щоб люди захотіли підписатися на вас. Якщо вам це вдасться, у вас буде відмінний маркетинговий канал без фінансових витрат. Так що ж насправді робити, щоб залучити клієнтів за допомогою соціальних мереж?

  • публікувати пости регулярно - принаймні, щодня, щоб клієнти не могли забути про вас (але не за всяку ціну - якщо ви публікуєте пости тільки тому, що повинні, це може мати зворотний ефект!);
  • залучайте користувачів: задавайте їм питання, відповідайте на їхні коментарі, намагайтеся привернути їхню увагу;
  • вибирайте кращі канали для вашого бізнесу;
  • використовуйте графіку - пости з зображеннями зазвичай залучають на 50% більше уваги, ніж інші.

3. Обслуговування клієнтів

Ще одна річ, яка допоможе вам залучити багато користувачів, - це відмінне обслуговування клієнтів. Завжди пам'ятайте: немає кращого просування, ніж задоволені клієнти. Зробіть покупку в вашому магазині незабутньою - але тільки в позитивному ключі.

Це означає, що якщо ви хочете залучити клієнтів, вам необхідно відповідати на всі їхні коментарі та запити і бажано, якомога швидше.

Отже, пам'ятайте!

Ніколи не недооцінюйте вплив обслуговування клієнтів, адже люди в два рази більш охоче діляться негативними, ніж позитивними враженнями.

Кажуть навіть, що потрібно 12 позитивних відгуків клієнтів, щоб компенсувати один негативний. Таким чином, переконайтеся, що всі ваші клієнти задоволені наданими вами послугами.

Будьте люб'язні, корисні і компетентні, і ви побачите, що клієнти прийдуть. Повірте, ви будете здивовані, наскільки велика сила сарафанного радіо.

4. Промо-акції

Всі ми любимо акції і знижки. За ці почуття відповідає скоріше психологічний механізм. Як використовувати його в своєму інтернет-магазині для залучення клієнтів?

Одна з ідей - запропонувати клієнтам безкоштовну доставку. 

Інша - роздавати купони на знижку. Ви можете подарувати їх новим клієнтам, щоб у них був стимул зробити першу покупку. Також рекомендується інформувати постійних клієнтів, зробивши їм спеціальні пропозиції, наприклад: «Купи 2, отримай третій безкоштовно» або «Другий товар зі знижкою 30%». Все це змусить ваших клієнтів відчути себе особливими і спонукає їх робити покупки в вашому магазині.

5. Електронний маркетинг

І останнє, але не менш важливе: маркетинг по електронній пошті. Це дешеве і ефективне рішення для залучення клієнтів. 

Що насправді можна зробити?

  • відправляти листи про нові продукти;
  • розсилати листи про розпродажі і акції;
  • відправляти листи після покупки зі схожими або рекомендованими продуктами, щоб люди хотіли зробити ще одну покупку;
  • відправляти листи клієнтам, що не були активні в вашому магазині якийсь час, зі знижковими купонами, щоб вони знову відвідали ваш сайт;
  • відправте кілька порад або стилізацій, пов'язаних з вашими продуктами - так ви надихнете людей і змусите їх відвідати ваш магазин.

Як бачите, для залучення клієнтів в свій інтернет-магазин не потрібні мільйони. Найголовніше - проявити творчий підхід і знати, які канали використовувати.

Тепер, коли у вас є ці знання, починайте просувати свій магазин!