Як підприємцю економити час

31.03.2021 Категорія: Бізнес поради Час читання: 3 хв.
Як підприємцю економити час

Підприємці схожі на сніжинки - кожен з нас унікальний. Але є одна риса, яку поділяємо майже всі ми - в наші дні у нас немає достатньо часу, щоб все це зробити. Справа не в тому, що ми неправильно розпоряджаємося своїм часом (хоча це може бути одним з чинників). У власників бізнесу просто завжди дуже багато справ. І поки ви працюєте над більш приземленими завданнями, щось важливе може вийти з ладу.

З огляду на те, що в добі ніколи не буде більше 24 годин, ось кілька порад щодо підвищення продуктивності, щоб ви могли зосередитися на розвитку свого бізнесу:

Використовувати календар

Звучить просто, правда? Важливо використовувати найбільш зручний для вас тип календаря, щоб ви дійсно їм користувалися.

Проте, зберігання кількох календарів в різних місцях збільшує ймовірність того, що щось не буде введено, і ви пропустите дзвінки або зустрічі.

Розумний вибір - використовувати хмарний календар. Це дозволяє вам створити один центральний календар, щоб ви могли отримувати доступ до своєї інформації, де б ви не знаходилися, на будь-якому з ваших пристроїв.

Хмарних календарів багато, але ми рекомендуємо почати з безкоштовного Google Calendar

Складовою частиною календарного процесу є планування. У кожного з нас є свої природні ритми; деякі з нас - жайворонки; інші - опівнічники. Намагайтеся виконувати важливі бізнес-завдання, коли ви «встали» і найбільш уважні.

Також важливо розставити пріоритети для ваших справ. Складіть список справ коротким - ви будете розчаровані тим, скільки ви не зробили, якщо у вас є список з 21 справи, яке вам потрібно зробити. Визначте найважливіші завдання і працюйте над ними в першу чергу.

Подивіться на ті завдання, на які у вас немає часу, і вирішите, як і хто зможе їх вирішити. У вас є три основні варіанти: делегувати, автоматизувати або передати на аутсорсинг.

Делегат

Багато власників малого бізнесу неохоче делегують повноваження співробітникам, тому що важко відпустити свого «дитини». Та й переслідує думка, що ніхто не може виконати цю роботу так само добре. Звичайно, це нісенітниця. Якщо ви візьмете на себе обов'язки, що розширюють навички своїх співробітників, ви обидва виграєте.

Якщо думка про делегування повноважень все ще змушує вас нервувати, почніть з малоцінних завдань.

Автоматизувати

Використовуйте технічні інструменти, щоб спростити і автоматизувати будь-які робочі обов'язки, які тільки можливо. Ознайомтеся з відповідними додатками та хмарними рішеннями для автоматизації повторюваних завдань і дій. Рішення CRM, наприклад, дозволяють зберігати детальну інформацію про потенційних клієнтів, постачальників і покупців, щоб ви або ваші співробітники могли швидко зв'язатися з ними.

Створюйте шаблони відповідей на загальні питання, щоб ви могли вирізати і вставити їх в лист, пам'ятку або відповідь по електронній пошті.

Не бракує в рішеннях, які можна автоматизувати, включаючи бухгалтерський облік, електронну пошту, управління проектами, запис на прийом, управління базою даних, обробку платежів і багато іншого.

Завдання, що вимагають великих витрат праці і часу, такі як управління кредиторською та дебіторською заборгованістю, є ідеальними кандидатами для автоматизації.

Як правильно вибрати CRM? Треба пробувати різні і через якийсь час знайдеться ідеальна або можна замовити індивідуальну CRM і не витрачати час на пошуки і налаштування.

Аутсорсинг

Коли ви знайдете компанії, які автоматизують завдання, подумайте про передачу їм цієї роботи. Це заощадить ваш час, яке можна виділити для діяльності, що приносить дохід.

Ключовим компонентом успішного аутсорсингу є забезпечення безперебійної роботи обраних вами автоматизованих інструментів. Парадокс життя підприємця полягає в тому, що чим більше зростає ваш бізнес, тим більше завдань і обов'язків вам, ймовірно, доведеться делегувати, автоматизувати і передавати на аутсорсинг.

Висновки

Якщо до питання оптимізації часу підійти серйозно - можна істотно розвантажити свій графік і попутно вдосконалити свій бізнес.