Як підвищити ефективність праці

07.02.2021 Категорія: Бізнес поради Час читання: 2 хв.
Як підвищити ефективність праці

Буває, що обсяг роботи, яку потрібно виконати виявляється занадто великий, а часу на виконання дуже мало. Щоб підвищити продуктивність праці, спробуйте дотримуватися кількох правил:

  1. Закон Паркінсона. Цей закон говорить про те, що будь-яка робота буде намагатися заволодіти всім часом, що на неї виділено. Якщо ви доручите своєму співробітникові завдання, які легко можна виконати за тиждень, але вкажете термін виконання місяць, то з найбільшою ймовірністю співробітник витратить на цю задачу цілий місяць. Дайте співробітнику тиждень на виконання певної роботи, і він її виконає в зазначені терміни, зосередившись на головному.
  2. Закон Парето або правило 80/20. Означає, що 20% праці дають 80% результату, а інші 80% праці лише 20% результату. Сконцентруйтеся на тому, що приносить вам найбільший результат.
  3. Існує принцип «наступних дій». Він полягає в тому, що при виконанні будь-якого завдання, потрібно обов'язково скласти план послідовності виконання конкретних дій. Що значить, розділити весь обсяг роботи на певні сегменти.
  4. Розставте ключові пріоритети. Використовуючи це правило, потрібно обов'язково розподілити пріоритети з трьох головних моментів:
    • Що ви хочете зробити;
    • що вам потрібно зробити;
    • що вам необхідно зробити.

Відчуйте різницю.