Що таке інтернет-маркетинг?

24.03.2021 Категорія: Бізнес поради Час читання: 3 хв.
Що таке інтернет-маркетинг?

Визначення і приклади інтернет-маркетингу

Інтернет-маркетинг - це всеосяжний термін для позначення онлайн-маркетингу продуктів і послуг. Сюди входять різні методи і платформи для спілкування з клієнтами, такі як веб-сайт, електронна пошта, соціальні мережі та інтернет-реклама.

  • Контент і дизайн сайту.
  • Рекламна розсилка
  • Соціальні медіа.
  • Ведення блогу.
  • Інтернет реклама.
  • Спонсорство і платні акції.

Хоча очевидна мета інтернет-маркетингу - продавати товари і послуги або розміщувати рекламу в Інтернеті, це не єдина причина, по якій бізнесу потрібна ця послуга.

Компанія може проводити онлайн-маркетинг, щоб повідомити про себе або провести дослідження. Інтернет-маркетинг також може бути ефективним способом визначення цільового ринку, виявлення бажань і потреб маркетингового сегменту, побудови довгострокових відносин з клієнтами або встановлення авторитету і досвіду в галузі.

Контент і дизайн веб-сайту

Бізнес-сайт дозволяє клієнтам:

  • знайти запропонований вами продукт в Інтернеті;
  • дізнатися місцезнаходження вашого бізнесу або контактну інформацію;
  • відкрити для себе нові продукти або послуги;
  • підписатися на список розсилки;
  • запитати додаткову інформацію;
  • здійснювати покупки і багато іншого.

Веб-сайти часто використовують пошукову оптимізацію (SEO), щоб гарантувати, що їх контент буде займати високі позиції в пошукових системах і його буде легко знайти клієнтам.

Рекламна розсилка

Ви можете використовувати електронну пошту для прямої розсилки в електронному вигляді, а не через поштове відділення. Збирати електронні листи клієнтів за допомогою покупок або реєстрації на веб-сайтах, а потім використовувати електронні листи для обміну важливою інформацією, заохочення покупок і побудови відносин.

Соціальні медіа

Більшість споживачів щодня користуються соціальними мережами, і тип соцмережі, на якій треба зосередиться, буде залежати від поведінки вашої цільової аудиторії.

Наприклад, споживачі старшого покоління, з більшою ймовірністю будуть використовувати таку платформу, як Facebook; мілленіали часто користуються Instagram; а молодші споживачі більше зацікавлені в відео платформах, таких як TikTok або YouTube.

Дізнайтеся, де проводять час ваші ідеальні клієнти, і зосередьте на цьому свої зусилля.

А якщо у вас немає можливості періодично публікувати корисний контент для вашої аудиторії можете замовити ведення соціальних мереж у нас.

Ведення блогу

Ведення блогу дозволяє підвищити SEO сайту, додаючи статті та повідомлення з певних цільових ключових слів. Це збільшує ймовірність того, що клієнти знайдуть і відвідають веб-сайт в результаті онлайн-пошуку.

Ви також можете писати для чужих блогів, журналів або веб-сайтів. Це може збільшити вашу аудиторію і представити ваш бізнес більшій кількості потенційних клієнтів.

Інтернет-реклама

Інтернет-реклама може приймати самі різні форми. Рекламні оголошення з оплатою за клік, що розміщуються в пошукових системах, націлені на певні пошукові запити, які можуть використовувати потенційні клієнти. Таргетована реклама в соціальних мережах, призначена для охоплення певних сегментів користувачів платформи, які можуть бути зацікавлені в продуктах, послугах та рекламних акціях вашого бізнесу.

Ви також можете розміщувати рекламу на боковій панелі та на інших веб-сайтах або в їх розсилці по електронній пошті. Інтернет-реклама найбільш ефективна, коли вона релевантна, тобто відповідає тому, що шукає відповідна цільова аудиторія.

Налаштувати рекламу можна і самостійно, але без навичок є велика ймовірність "злити" бюджет, а результату не отримати. Тому рекомендуємо замовити налаштування реклами в інтернеті.

Спонсорство і платні акції

Ви можете скористатися вже створеною аудиторією, за допомогою спонсорства або платних рекламних акцій. Ці маркетингові кампанії дозволяють вам платити тим, чия аудиторія відповідає вашому цільовому ринку, за обговорення, використання, просування або поширення ваших продуктів і послуг зі своїми передплатниками.

Це може як підвищити впізнаваність бренду, так і стимулювати продажі, особливо якщо ви об'єднаєте кампанію з цільовим промокодом або спеціальною пропозицією.

Підведемо підсумки

Інтернет-маркетинг - це всеосяжний термін для позначення онлайн-маркетингу продуктів і послуг.

Це може включати контент веб-сайту, електронний маркетинг, соціальні мережі, онлайн-рекламу, спонсорство та багато іншого.

Типи інтернет-маркетингу, які використовує бізнес, будуть залежати від бізнес-моделі, типів продуктів, цільових клієнтів і бюджету.

А чи потрібен інтернет-маркетинг для просування Вашого бізнесу читайте в нашій наступній статті.